Gènova, città chius@, una guía de lectura

Gènova, «città chius@» és una novel·la que serveix d’introducció als nostres alumnes a un tema tan actual i polèmic com el de la globalització de les polítiques econòmiques i les seues conseqüències socials i polítiques. Moltes de les converses que mantenen els personatges ajuden a fer entendre les diverses posicions dels partidaris i detractors del sistema actual de relacions econòmiques internacionals. D’una banda, els partidaris de la necessitat d’organismes globals que controlen les polítiques comercials i ajuden els països del tercer món perquè reïsquen econòmicament, i d’una altra, els que denuncien el control que en la pràctica encobreixen aquests organismes sobre les economies de tot el món per afavorir els països més desenvolupats.

I tot açò com a teló de fons d’una història de maduració i creixement de la protagonista, que ajuda a la identificació dels joves lectors amb les seues angoixes i ideals. Efectivament, la protagonista entra en el món de la conscienciació social gràcies a uns fets que la marquen per sempre; de la mateixa manera, els lectors poden començar un treball de recerca sobre els fets ocorreguts a Gènova per a prendre una posició sobre els fets que hi van ocórrer i les posicions que s’hi van enfrontar i així madurar una resposta conscient.

La novel·la és, en definitiva, un bon exemple per a iniciar els nostres alumnes en un conflicte actual que implica la necessitat de tindre en compte conceptes de l’àrea de ciències socials.

Novel·la recomanada per l’associació de mestres Rosa Sensat

genova_val genova_val granfjsh

Publish at Scribd or explore others:

Sobre esta entrada